Ustvarjalne delavnice na Velikem Obrhu

Objavljeno dne

Ars VIVA, zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin, je 12, 13. in 14. julija 2019 na lokaciji stare ŽAGE na izviru Veliki Obrh v vasi Vrhnika pri Ložu izvedel delavnice, slikarstva, virtualne resničnosti (Marko), 3-D tiska (Marjeta Čuk), gline (Iztok Mlakar) in kiparstva. Polstenje je predstavila Janja Urbiha. Recital obrh slikanje z ustipoezije v okviru projekta “Jaz sem ta biser našel kar v sebi” ob 60 letnici Benjamina Žnidaršiča, Benota pa je predstavila recitatorska skupina kulturni dogodekNorma 7 iz Brij.

V petek 12. julija je bila ob 20. uri je bila odprta tudi mednarodna razstava likovnih del. V kulturnem dogodku je poleg recitatorske skupine na kitari nastopil Toni Rot. O razstavi je spregovorila mag. umetn. Karmen Bajec.

Na razstavi so sodelovali:

Guillaume Froger, akad. slikarka Mojca Gulič, mag.um. Karmen Bajec, Renata Kovacs, Dušan Strle, Matevž Strle, Dušan Štrajhar, Vinko Bogataj, Jože Potokar, Rasso Causevig, Željko Vertelj, DagMar, Metod Zakotnik, Brane Praznik, Boris Šter, Boštjan Močnik, Janez Ovsec, Frane Šajn, Roman Kovačič, Danaja Kurnik, Rebeka Kurnik, Damjan Rogelj, Binca Lomšek, Miloš Dekić, Edit Kopač, Marta Tekavec, Snežana Volf, Martina Starc, Nike Škofic, Mihaela M. Tihelj, Dora Božič, Cvetka Kravos, Monika Avdič, Joža Flistek, Franci Komljanec  in Benjamin Žnidaršič. Razstavo je odprl župan Občine Loška dolina Janez Komidar.

Ustvarjanje umetnosti s pomočjo virtualne, navidezne in obogatene resničnosti smo predstavili v okviru projekta”Turizem za vse”. Z razvojem tehnologije prihajajo novi mediji, ki bodo v naslednjih letih močno zaznamovali naša življenja, umetnost, turizem, znanost, … Pomembno je, da se tega zavedamo in spoznamo, kaj to pomeni in kako lahko to uporabljamo. Glavna tema razprav o teh tehnologijah je obravnava vprašanja, kakšno vlogo, vpliv in pomen bodo imeli virtualni prostori na naše »realne prostore« (fizične, življenjske, družbene itd.) Kakor koli že, prihaja zahteva nove refleksije sedanjosti in tudi korekcije v projiciranju prihodnosti.

Realni prostor je v naših delavnicah predstavljalo ustvarjanje z glino. Najbolj hvaležno so ga sprejeli otroci, ki so še v ponedeljek zagnano ustvarjali svoje izdelke. Pa tudi slikarji so ustvarili mnogo novih slik, kar pomeni, da je ustvarjanje osnovna človekova potreba. Izražanje s pomočjo umetnosti pa človeka bogati in mu pomaga razvijati ročne spretnosti in bogati duha.

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi