Objavljeno dne

V galeriji zavoda Ars Viva v Podcerkvi je do petka, 17. junija 2022, na ogled razstava del, ki so v začetku meseca nastala na ekstemporu Dežela ostrnic. Umetniki in fotografi so tokrat ustvarjali na Klancah, pod vodstvom magistre umetnosti in akademske slikarke Karmen Bajec.

Na razstavi se s svojimi deli predstavljajo slikarji Karmen Bajec, Stanislava Sluga Pudobska, Dagmar Mlakar – DagMar, Janez Dragolič, Valerija Gačnik, Nuša Ana Marinč, Janez Ovsec, Ludvik Šraj, Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič ter fotografa Borut Kraševec in Mario Žnidaršič. 10. junija sta jo postavili Karmen Bajec in DagMar.

Slike in fotografije so nastala na ekstemporu Dežela ostrnic, 6. junija na Gornjih Poljanah; število udeležencev je bilo zaradi trenutnih razmer omejeno. Umetniki so dopoldne žigosali platna, nato pa ves dan ustvarjali v naravnem okolju. Pritegnila sta jih tako gozdi n pokrajina kot tudi arhitektura vasi, ki izumira. Stično točko so uredili pri Juretu Kordišu, kjer so se družili in okrepčali. Gostitelj jim je razkazal gozdne točke in vas ter povedal kup posebnosti in zgodb.

Deli z ostalimi