Delavnica zavitki s pridihom čemaža

Objavljeno dne

V petek, 26. aprila 2024, je Zavod Arsviva gostil edinstveno delavnico zavitkov, ki so bile prepojene s pridihom pomladnega čemaža. Pod vodstvom izkušene kulinarične umetnice Lili Mahne, lastnice kmetije Mahne, smo se podali na okusno popotovanje skozi izdelavo in uživanje v raznolikih zavitkih.

 

Lili Mahne, ki se je izkazala kot izjemna voditeljica delavnice, je poskrbela za raznolikost zavitkov, ki so nas navdušili s svojimi kombinacijami okusov. Med zavitki, ki so bili na voljo za degustacijo, so bili bučni z dodatkom kopriv, krompirjevi zavitki, zavitki s svežimi borovnicami, zeljni zavitki ter tisti s klobaso. Vsak zavitek je bil pravo malo kulinarično presenečenje, ki je razkrival čarobnost pomladnega čemaža v svoji najboljši podobi.

 

Vzdušje na delavnici je bilo polno navdušenja in radovednosti, saj smo se vsi udeleženci lahko preizkusili v praktičnem delu pri pripravi zavitkov. Pod budnim očesom Lili smo spoznavali trike in tehnike, kako ustvariti popolnoma zavitke, ki so hkrati okusni in privlačni za oko. Poleg tega smo prejeli tudi dragocene recepte, ki nam bodo omogočili, da čarobnost pomladnega čemaža vnesemo tudi v svoje domače kuhinje.

 

Ne smemo pa pozabiti omeniti okusnega zaključka delavnice, ko smo se vsi skupaj posladkali s sveže pripravljenimi zavitki. Vsak grižljaj je bil pravo doživetje, polno arom in okusov, ki so nas popeljali v svet kulinaričnih užitkov.

 

Posebno zahvalo pa si nedvomno zasluži Lili Mahne, ki je s svojim izjemnim znanjem, strastjo in trudom ustvarila nepozabno doživetje na delavnici. Njena predanost in ljubezen do kulinarike sta nas navdihnila ter nas popeljala na resnično okusno popotovanje skozi svet zavitkov s čemažem.

 

Hvala, Lili Mahne, kmetija Mahne, za nepozabno delavnico in vso izkazano skrb ter trud. Veselimo se že naslednjega kulinaričnega srečanja!

 

S spoštovanjem,

Udeleženci delavnice Zavitkov s Čemažem, Zavod Arsviva

Deli z ostalimi