Društvo Sonček Notranjske za cerebralno paralizo: Vikend kolonija za raznoliko življenje

Objavljeno dne

Društvo Sonček Notranjske za cerebralno paralizo je že vrsto let v ospredju prizadevanj za izboljšanje življenja oseb s cerebralno paralizo in drugimi gibalnimi oviranostmi. Njihovo poslanstvo je omogočiti čim bolj aktivno, kakovostno ter raznoliko življenje svojim članom. Eden od vrhuncev njihovega letnega dogajanja je nedvomno vikend kolonija, ki je potekala od 15. do 17. septembra 2023 v prostorih Zavoda Ars Viva.

Vikend kolonija, ki jo je organiziralo Društvo Sonček Notranjske za cerebralno paralizo, je bila namenjena preživljanju časa v družbi, krepitvi socialnih vezi in spodbujanju osebnega razvoja ter aktivnega življenjskega sloga med člani društva. Udeleženci so bili deležni številnih dejavnosti, ki so bile prilagojene njihovim individualnim potrebam in željam.

Zavod Ars Viva, ki se nahaja v slikovitem okolju Notranjske regije, je postal priljubljeno središče za izvajanje različnih dogodkov, namenjenih osebam s posebnimi potrebami. Njihova odprtost za sodelovanje in prilagodljivost prostorov sta naredila Zavod Ars Viva idealno izbiro za Društvo Sonček Notranjske za cerebralno paralizo

Pristopno dvorišče je omogočilo enostaven dostop do objekta, ki je bil prilagojen za potrebe oseb s cerebralno paralizo. Prostori so bili opremljeni s pripomočki in pomočjo, ki so omogočili nemoten potek vseh aktivnosti vikend kolonije.

Društvo Sonček Notranjske za cerebralno paralizo si bo tudi v prihodnje prizadevalo organizirati podobne dogodke, ki bodo še naprej spodbujali druženje, učenje in rast med njihovimi člani. Vikend kolonija je le eden od mnogih korakov, ki jih društvo sprejema za ustvarjanje bolj vključujoče in sočutne družbe.

 

Foto: Društvo Sonček Notranjske za cerebralno paralizo

Deli z ostalimi