Erika Brajnik pripravila naturopatski protokol za invalide

Objavljeno dne

Zavod Ars Viva je skupaj z naturopatinjo Eriko Brajnik 20. 06. 2022 v prostorih Zavoda Ars Viva organiziral posebno naturopatsko srečanje, ki ga do sedaj še ni bilo. Srečanje z naturopatinjo Eriko Brajnik kot podlago za študijo, kako naturopatija spreminja zdravje in počutje invalidov. Vsak sodelujoči se je moral obvezati, da se bo dva meseca držal navodil.

Sprva smo se osredotočili na naše uporabnike osebne asistence, kasneje na člane Društva paraplegikov Istre in Krasa za in njihove svojce. Ker pa tudi teh ni bilo dovolj pa smo razširili možnost tudi drugim zainteresiranim invalidom. Dobili smo 12 invalidov, ki so hoteli sodelovati pri omenjeni študiji. Medicinska sestra Olga Braniselj je vsem izmerila osnovne zdravstvene parametre za nadaljno obravnavo.

Erika Brajnik je s svojimi študenti za vsakega invalida aktivirala in uvedla naturopatski protokol pomoči. Poleg tega so asistentom pokazali kako lahko laično pomagajo invalidu in vsakemu določili jedilnik. Vsakega posebej so obravnavali in mu določili terapijo in to terapijo tudi izvedli. Ta terapija se korenito razlikuje od alopatske, saj upošteva posameznika, njegovo individualnost glede vitalne energije in konstitucije. Tehnike ki so jih pri terapiji uporabljali so bile manualne, s temi tehnikami so potem seznanili asistente, svojce in spremljevalce. Vsi materiali, ki so jih uporabljali so bili naravni. Cilj srečanja je bil ta, da izboljšamo kvaliteto bivanja posameznika, pretok energije in da okrepimo dva najpomembnejša organa, pljuča in ledvice.

Erika Brajnik je s svojo neizmerno pozitivno energijo vsem nam prepričljivo razložila kaj so prednosti, ki jih lahko pričakujemo. Za njeno nesebično razdajanje se njej in njenim sodelavcem iskreno zahvaljujemo za trud, ki so ga vložili za naše zdravje. Seveda se zahvaljujemo tudi Olgi Braniselj za sodelovanje pri izvedbi srečanja.

test test test test test test test test

Deli z ostalimi