EX TEMPORE LOGATEC 2018

Objavljeno dne

20180512 190947FOTOGRAFIJE – V Stekleni galeriji so v soboto 12. maja 2018 odprli razstavo likovnih del, ki jih je 54 umetnikov ustvarjalo na letošnjem 14. Ex temporu Logatec 2018. Ustvarjalcem najboljših del so podelili priznanja Društva likovnikov Logatec; najvišje, kipec DSC 1220zlate muze je župan Berto Menard izročil Vesni Arko za likovno delo Skodelica kave, za glasbeno kuliso pa je tokrat poskrbel MePZ Objem pod vodstvom Marjana Grdadolnika. Razstava je na ogled do 31. maja.

Čeprav je predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec uvodoma dejal, da kdor sodeluje, že zmaga, je imela komisija pod vodstvom likovne kritičarke Anamarije Stibilj Šajn izjemno težko delo med 54 pravočasno prijavljenimi deli izbrati tisto, ki izstopa. Še zlasti zato, ker kakovost prijavljenih del po besedah Stibilj Šajnove iz leta v leto raste.

Letos so organizatorji, Društvo likovnikov Logatec, razpisali tri tematska področja, in sicer Gozd, Lepote Notranjske in Ivan Cankar.  Zlasti tistim, ki so se odzvali na zadnjo temo, ki pritiče praznovanju stoletnice smrti velikega pisatelja, pesnika, dramatika in politika, je Ovsec izrekel posebno priznanje. Sicer se je največ prijavljenih lotilo tematike gozda, nekaj manj pa lepot Notranjske. V tej kategoriji sta prednjačila Cerkniško jezero in Planinsko polje.

DSC 1268 1»Veseli smo, da glas o našem ex temporu sega tudi izven meja logaške občine,« je dejala predsednica komisije in dodala, da je skupina prijavljenih zelo heterogena, tako oblikovno in tehnično kot tudi narodnostno.

Komisija, ki sta jo poleg Anamarije Stibilj Šajn sestavljala še mag. Milena Usenik in Andrej Grom, je delo zaključila tik pred odprtjem Ex tempora Logatec. Podelili so vrsto priznanj, le v kategoriji Lepote Notranjske ni nobena od prijavljenih slik zadostila merilom. Za najboljšo sliko pa je komisija zbrala Skodelico kave Vesne Arko. Avtorica je v tehniki olje na platno ustvarila izjemno sliko skodelice kave, ki jo objemajo roke.

Logaški ex tempore postaja v Sloveniji vse bolj prepoznaven, letos so nanj prišli umetniki iz osrednje Slovenije in Primorske, med njimi je bilo veliko Notranjcev. Med dobitniki priznanj sta bila tudi akvarelistka Marija Strnad in Jurij Kravcov. Na ex temporu pa so sodelovali trije člani Zavoda Ars Viva, Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič in Boštjan Močnik.

test test

Deli z ostalimi