Kolesarjenje invalidov

Objavljeno dne

       

KOLESARJENJE INVALIDOV OB MORJU V ORGANIZACIJI ZAVODA ARS VIVA IN DRUŠTVA PARAPLEGIKOV ISTRE IN KRASA

V petek, 18. septembra smo organizirali kolesarjrnje ter se odpravili s kolesi ob slovenski obali, med Koprom in Izolo in povabili še člane DP Severne Primorske in prišla sta še dva člana DP Ljubljanske pokrajine.
V popoldanskih urah smo se zbrali pred sedežem društva paraplegikov v Kopru in se podali na kolesarjenje. Pot nas je vodila ob morski obali, po kolesarski stezi skozi Koper do Žusterne in naprej proti Izoli, od koder se nam je razprostiral prekrasen pogled na Koprski zaliv.
Med potjo nas je pričakala in fotografirala predstavnica skupine LAS Istre (Lokalna akcijska skupina za območje občin Ankaran, Izola, Koper in Piran).
Namen današnjega kolesarjenja je bil prav predstavitev kolesarjenja invalidov širši javnosti, hkrati je bilo to prvo skupno druženje.
V Izoli smo naredili kratek postanek, kjer smo se odžejali in osvežili ter naredili nekaj spominskih posnetkov. Pot nas je nadalje vodila do Kopra, kjer sta se v sklopu te akcije s svojimi deli predstavila slikarja Benjamin Žnidaršič-Beno in Vojko Gašperut-Gašper, člana VDMFK (Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami). Obenem pa smo predstavili ortopedske pripomočke in nova kolesa za kolesarjenje invalidov. Mimoidoči so lahko poiskusili kolesa.Imeli smo lep dan z malo burje, ampak pomembno je, da smo se imeli izredno lepo.

Deli z ostalimi