KUD ROB: Aktivno življenje in zdrava prehrana na tematskem dnevu

Objavljeno dne

Društvo KUD ROB, ki se že vrsto let posveča kulturnim in umetniškim dejavnostim, se je tokrat odločilo, da organizira tematski dan, ki bi spodbudil svoje člane k bolj zdravemu in aktivnemu načinu življenja. Namen dogodka je bil tudi osveščanje o pomenu socialne vključenosti in enakosti za vse posameznike, ne glede na njihove zmožnosti.

Del dogodka je potekal v Zavodu Ars Vivo, kjer so člani društva imeli priložnost spoznati delovanje hostla in osebne asistence, ki ju nudi zavod. Udeleženci so bili navdušeni nad prijaznostjo in profesionalnostjo zaposlenih ter nad tem, kako pomembno vlogo ima osebna asistenca pri zagotavljanju neodvisnosti posameznikom s posebnimi potrebami.

Mentorica dneva, Lili Mahne, je z dolgoletnimi izkušnjami na področju zdrave prehrane in aktivnega življenjskega sloga prevzela vodenje dogodka. S svojim strokovnim znanjem je udeležencem predstavila osnovne principe zdrave prehrane, poudarila pomen redne telesne aktivnosti ter jim ponudila nasvete za izboljšanje njihovega življenjskega sloga.

Deli z ostalimi