LIKOVNA DELAVNICA V CELJU

Objavljeno dne

20171019 150157FOTOGRAFIJE – Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je v avli Mercator centra v Celju 19. oktobra 2017 pripravilo že sedmi tradicionalni kulturni 20171019 104546dogodek. Sodelovali so slikarji Zavoda ARS VIVA, Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije, s svojimi izdelki predstavnice Aktiva žena društva gostiteljev, glasbeniki Glasbene šole Celje, učenci IV. OŠ Celje in Društvo invalidov Celje.
Bogat, pester in prisrčen kulturni program mladih glasbenikov, plesalcev in recitatorjev sta povezovali prav tako mladi voditeljici, vmes pa so se prepletale recitacije pesmi Gordane Kitak, članice društva. Organizacijske niti so bile v rokah Petra Planinška, ki si zaradi izredno težke gibalne oviranosti zasluži vse priznanje, zato mu je v znak hvaležnosti Branko Rupnik podaril sliko.

20171019 121606Dobrodošlico je vsem zaželel podpredsednik društva Franc Ivenčnik in pripomnil, da ta lep dogodek predstavlja tisto pravo medgeneracijsko druženje. V nadaljevanju res nismo veliko govorili ampak na likovni delavnici predvsem ustvarjali. Kako nastajajo dela slikarjev na invalidskih vozičkih so številnim mimoidočim predstavili: Vojko Gašperut, Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj, Dragica Sušanj, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami ter slikarke in slikarji Ljudmila Turk, Anka Vesel, Miran Jernejšek, Branko Rupnik in vodja kulturnih dejavnost pri Zvezi Metod Zakotnik.  Seveda so največ pozornosti in občudovanja zbujali slikarke in slikarji, ki svoja dela ustvarjajo z usti ali nogami.
Po zaključku resnično lepega in bogatega kulturnega dogodka so nas gostitelji povabili še v njihove društvene prostore in pogostili.

Deli z ostalimi