Mariborski ravnatelji v Loški dolini

Objavljeno dne

Zveza prijateljev mladine Maribor je 11.10.2022 skupaj z Zavodom Ars Viva pripravila obisk in predstavitev Notranjske in Loške doline za 34 ravnateljev osnovnih šol z območja Mestne občine Maribor in primestnih občin. Benjamin Žnidaršič jih je lepo pozdravil, izrazil dobrodošlico in predstavil delovanje Zavoda in zgodovino.

Zveza prijateljev mladine Maribor je samostojna, prostovoljna, nevladna, neprofitna in humanitarna zveza društev, v katero so vključena društva prijateljev mladine z območja Mestne občine Maribor in primestnih občin. Deluje od leta 1953 in je nepogrešljiva v sodobno organizirani civilni družbi.

ZPM Maribor se odziva na aktualna družbena vprašanja in tvorno prispeva k oblikovanju pozitivnih vrednot življenja, otrok, mladostnikov in družin. Temeljni cilj zveze in njenih članov in članic je skrb za otroke in mladostnike, za družine v katerih živijo, za dvig kakovosti življenja, za zaščito njihovih pravic, izhajajočih tako iz mednarodnih dokumentov kot ustave republike Slovenije in zakonov te države.

Ker se dogaja, da je osnovnošolcem področje Loške doline precej nepoznano, še posebej lahko o tem govorimo za Štajersko področje, smo hoteli ravnateljem predstaviti možnosti za letovanje otrok za šolo v naravi. Najprej smo si skupaj pogledali izvir Veliki Obrh in delavnico gline. Potem smo nadaljevali v Kulturni center v Podcerkev, kjer smo si ogledali bivalne pogoje. Obenem smo predstavili tudi vse druge možnosti, ki jih ootroci lahko doživijo v naši okolici. Bogate naravne danosti, Križno jamo, vožnjo z lojtrnikom, Polharski muzej, Grad Snežnik, Cerkniško jezero, Mašun, itd… Na koncu smo jim postregli z domačo kauro.

V pogovoru z gosti smo ugotovili, da so presenečeni nad lepotami naše dežele, ki jih niso poznali. Planinski vrhovi, lepi razgledi, pisani travniki, mističen kraški svet, kristalno čista voda, vse to na enem mestu.  Čudovit, sončen dan smo polno izkoristili še z vožnjo z našimi kolesi. Na koncu smo vsi ugotovili, da moramo takšne dogodke ponavljati.

test test test test test test test test

Deli z ostalimi