MOTIVACIJSKO SREČANJE NA OŠ NOVA VAS

Objavljeno dne

Z motivacijskimi delavnicami v projektu “Skupaj zmoremo več”, ki ga Zavod Ars Viva izvaja po šolah, hočemo mladim pokazati, kako se kljub invalidnosti z vztrajnostjo in odločnostjo da doseči marsikaj. Predavanja po šolah o invalidnosti so pomembna tudi zato, ker imajo mladi možnost spoznati, da je v življenju vsak problem rešljiv. Spoznajo lahko, da so njihove 20180423 101321najstniške težave, ki jih imajo z učitelji, starši in sovrstniki, v resnici nepomembne, če so zdravi, če vidijo, hodijo in lahko počnejo vse, kar si njihovo srce 20180423 090911zaželi. Ob tem se jih dotakne spoznanje, kaj pomeni odvisnost od drugih in biti na cesti deležen neposrednih, pa tudi prikritih pogledov. Živimo v času velikih preizkušenj. Skozi zgodbe invalidov spoznavajo resnično življenje in zrelostno z novo iskušnjo odraščajo.

Tako je bilo tudi 23. aprila 2018 na Osnovni šoli Toneta Šraj Aljoše v Novi vasi. Slikar, pesnik in pisatelj tetraplegik Benjamin Žnidaršič. S svojo življenjsko zgodbo je predstavil otrokom svoje otroštvo, svojo mladost in kako je prišel na invalidski voziček. Predstavil jim je kako je s svojo življenjsko izkušnjo zrasel in postal slikar z usti. Otroci tudi sami poskusijo slikati z usti in so nad svojimi izdelki nadvse presenečeni.

O svojih motivacijskih delavnicah pravi: “Presenečen sem, ko vidim, s kakšnim zanimanjem me poslušajo mladi in kako globoko v srce jim seže moja življenjska zgodba. Vsakokrat znova me presenečajo s vprašanji in vsako srečanje z njimi je nova zgodba.  Po šolah izvajam motivacijske delavnice zato, da bomo drug drugega bolje razumeli, bolje se bomo povezali patudi manj bo pogledov na cesti za invalidi! Naše težave ne bodo ostale tam nekje daleč, bodo del naše sredine.”

Projekti s poudarkom na socialnem vključevanju in raznolikosti sofinanciran Evropski sklad za regionalni razvoj in je bil pridobljen na javnem pozivu LAS Notranjska za sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja LAS Notranjska.

  

»Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi