Naslov: Mednarodno Usposabljanje Mladinskih Delavcev o Uporabi Aromatičnega Zdravila Rastline za Dobro Počutje

Objavljeno dne

Datum: 10. – 15. september 2023

 

Organizator: Zavod Voluntariat

Mednarodna izmenjava in usposabljanje mladinskih delavcev so ključne dejavnosti v razvoju mladinskega sektorja, ki omogočajo razvoj kompetenc, medkulturno izmenjavo in spodbujanje inovativnih pristopov k delu z mladimi. V tem duhu je Zavod Voluntariat organiziral mednarodno usposabljanje mladinskih delavcev od 10. do 15. septembra 2023, s poudarkom na uporabi aromatičnega zdravila rastline za dobro počutje mladinskih delavcev in mladine. Dogodek je potekal v prijetnem okolju, kjer so se mladinski delavci iz različnih držav spoznavali, izmenjevali izkušnje in se učili o moči naravnih zdravilnih rastlin.

 

Aromatična zdravila in dobro počutje

 

Aromaterapija je starodavna metoda, ki izkorišča moč eteričnih olj, pridobljenih iz različnih rastlin, za izboljšanje fizičnega in čustvenega počutja. Uporaba aromatičnih zdravil lahko pozitivno vpliva na naše telo in duha, saj imajo ti vonji različne učinke na naše čute in čustva. Vse več ljudi se obrača k naravnim zdravilom in aromaterapiji kot načinu za ohranjanje ravnovesja in dobro počutje v stresnem svetu.

Usposabljanje ni bilo omejeno le na teoretično znanje. Udeleženci so sodelovali v številnih praktičnih delavnicah, kjer so se učili, kako pripraviti različne izdelke, Praktične izkušnje so jim omogočile razviti veščine, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem delu z mladimi in tudi v svojem osebnem življenju.

Ena od ključnih sporočil usposabljanja je bilo poudarjanje samozdravljenja in skrbi za lastno dobro počutje. Mladinski delavci so spoznali, kako pomembno je, da najprej skrbijo zase, da lahko nato učinkovito pomagajo drugim. Uporaba aromaterapije in naravnih zdravil je ena od poti do ohranjanja fizičnega in čustvenega ravnovesja, kar je ključnega pomena pri delu z mladimi.

Organizatorji so dokazali, da je takšno usposabljanje ključno za razvoj mladinskega sektorja in spodbujanje zdravega načina življenja med mladimi.

Deli z ostalimi