NAUTICA MARINA PORTOROŽ 2019

Objavljeno dne

Nautica Marina Portorož 2019

V maju je v Portorožu že po tradiciji rezervirana za sejem, ki odpira slovensko navtično sezono, in tudi letos ni nič drugače. So se pa v Marini Portorož tokrat po dolgih letih odločili za samostojno pot. Rezultat tega je sejem Nautica Marina Portorož 2019, ki je svoja vrata odprl 16.5.20198 in jih bo zaprl v nedeljo, 19.5.201

Sejem se je odvijal na za deset odstotkov večji površini kot lani. V dveh velikih šotorih, dveh pokritih halah, na štirih odprtih ploščadih ter privezih v morju. Glavne zvezde razstave so seveda različna plovila, od najmanjših pomožnih čolnov. Skuterjev do gliserjev, bark, jadrnic, jaht in bivalnih plovil. Kot je povedal direktor Marine Portorož Sebastjan Selan, je »letos na ogled vse, kar je pomembno na navtičnem področju v Sloveniji in njeni bližnji okolici«.

Letošnji sejem pa poleg omenjenega programa zaznamujejo tudi razstavljalci s področja karavaninga in glamuroznega kampiranja (glampinga). Posebej pa velja omeniti tudi bogato obsejemsko dogajanje s pestrim spremljevalnim programom.

Na predlog Nacionalne komisije za Modro zastavo ter na osnovi odločitve Mednarodne žirije za Modro zastavo, je v letošnjem letu prejelo to mednarodno okoljsko priznanje štirinajst 14. slovenskih kandidatov. Na otvoriitvi sejma je bila svečana podelitve Modrih zastav 2019. Društvu DOVES FEE Slovenia je bil prisoten tudi na razstavišču. Predstavljal je programe Modra zastava, Ekošola, Zeleni ključ, Mladi poročevalci in Poročevalci o gozdovih.

test test test test test

Deli z ostalimi