OBISK OŠ VUZENICA

Objavljeno dne

KORAK K SONČKU NA OŠ VUZENICA

Korak k Sončku je projekt, ki si prizadeva, da bi bila drugačnost posameznikov v okolju nekaj povsem normalnega. V ta namen osnovne šole po Sloveniji pripravljajo srečanja z invalidi. Ti lahko na otroke prenesejo primerno sporočilo. Osnovna šola Vuzenica, oz. učiteljica razrednega pouka Ines Planinšič, je 18. 3. 2019 je med osnovnošolce povabila slikarja z usti, pisatelja in pesnika Benjamina Žnidaršiča, ki je poskrbel, da se otroci ob njem  niso počutili nelagodno. S pogovorom so vzpostavili prijeten kontakt, saj so otroci spraševali vse mogoče. Benjamin jim je z veseljem odgovarjal na zastavljena vprašanja in jim skozi svojo zgodbo razložil kaj pomeni  sprejemanje drugačnosti in razvijanje strpnosti.

DELAVNICA

Ogledali so si tudi film Rišem življenje, ki predstavlja življenje umetnika. Predstavil jim je kaj invalidne osebe lahko počnejo, kako invalidne osebe vozijo avto, nakupujejo in opravljajo vsakdanje stvari. Na koncu so lahko otroci poskusili slikati z usti. Otroci so imeli po poskusu slikanja zelo mešana čustva. Nekateri so bili fascinirani nad tem, da jim je presenetljivo dobro uspelo slikati z usti, drugi pa so se tega poskusa izogibali. Benjamin je na koncu s pesmijo, prozo in besedo potrkal na čustva otrok, ki so se jih dotaknile in bodo še dolgo ostale v spominu.

Naša skupna želja je bila, da pripomoremo k oblikovanju take družbene in socialne klime, ki bi otrokom, mladostnikom in odraslim omogočila stik z drugačnostjo in da bi jo z medsebojnim druženjem spoznali in razumeli.

test test test test test

Deli z ostalimi