Obisk visokih predstavnikov kulture in turizma destinacije Ivančna Gorica v Ars Vivi

Objavljeno dne

Namen obiska je bil spoznati delovanje hostla Ars Viva, ki slovi po svoji gostoljubnosti in izmenjati izkušnje ter ideje za nadaljnje delo. Ob prihodu v Ars Vivi smo jih toplo sprejeli  s skodelico kave in sladkimi dobrotami, kar je bila odlična priložnost za sproščen začetek dneva.

Najprej smo se podali na ogled nastanitev v hostlu. Ars Viva jih je navdušil s svojo urejenostjo, udobjem in unikatno opremo sob. Vse sobe so opremljene s pristnimi lokalnimi elementi, kar gostom omogoča resnično doživetje narave in kulture tega območja.

Med ogledom smo se odpravili tudi do izvira Velikega Obrha, ki je naravna znamenitost v bližini hostla. Tam smo se poglobili v zgodbo kraja in spoznali, kako lahko naravna dediščina privabi turiste ter jim omogoči pristen stik z okoljem.

Nadaljevali smo z delavnico gline, ki je potekala na Žagi. Umetniški izrazi, kot je glina, imajo poseben pomen v kulturi Ivančne Gorice, zato smo si želeli deliti to izkušnjo s svojimi gosti. Pod strokovnim vodstvom smo ustvarjali izdelke iz gline, kar je povezalo naše ekipe in okrepilo sodelovanje med nami.

Pika na i obiska pa je bilo kulinarično kosilo, pripravljeno iz naravnih sestavin, ki jih je ponudila Lili Mahne, priznana lokalna kuharica. Okusi so bili izjemni, jedi pa so nas popeljale skozi bogato kulinarično dediščino Loške doline. To je bila priložnost, da smo gostom predstavili lokalne jedi, ki jih cenimo in ohranjamo.

 

Med obiskom smo si izmenjali številne pomembne izkušnje, ki smo jih pridobili z leti delovanja v turizmu. Spoznali smo, kako pomembno je ohranjati avtentičnost in naravno lepoto našega okolja ter jih deliti s svetom. Ars Viva jim je pri tem služil kot odličen zgled, kako lahko dobro delovanje hostla pripomore k promociji lokalne kulture, narave in tradicije.

Verjamemo, da je pomembno sodelovanje med različnimi ustanovami in posamezniki ključno za uspešno ohranjanje naše kulturne in naravne dediščine ter za zagotavljanje edinstvenih izkušenj za obiskovalce.

 

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z enako mislečimi partnerji ter verjamemo, da lahko skupaj ustvarjamo trajnostni turizem, ki koristi tako naši skupnosti kot tudi obiskovalcem, ki prihajajo v našo lepo neokrnjeno Loško dolino.

 

Deli z ostalimi