Pogled skozi drevo

Objavljeno dne

Spoštovani,

vljudno vabljeni na likovno delavnico slikanja v naravi pod vodstvom mentorice Karmen Bajec mag. akad. slik. z naslovom »Pogled skozi drevo«. Po teoretičnih predavanjih na Facebook-u (Likovni utrinki s Karmen Bajec) sledi še praktični del predavanj. Obveščamo vas, da se bo likovna delavnica odvijala v manjši zaključeni skupini od petka do nedelje dne, 29., 30. in 31. maja 2020 na lokaciji ARS VIVA Podcerkev 24, 1386 Stari trg pri Ložu v Loški dolini. Nastanitev se nahaja v bližini odmaknjenega bisera Gradu Snežnik.

Za zaščito se bomo držali predpisanih pravil in imeli s seboj masko.

V objemu notranjskih gozdov in Cerkniškega jezera bomo opazovali barve gozdov, oblike in strukture dreves ter detajle narave. Namen delavnice je opazovanje neokrnjene narave in ustvariti delo za bienalni tematski likovni razpis JSKD z naslovom »Pogled skozi drevo«. Z izletom v naravo bomo opazovali pravila perspektive, kadriranja in atmosfere, ki jo bomo gradili z zakonitostmi mešanja barv. Spoznavanje narave bo temeljilo na jezikih, ki so jih slikarji uporabljali skozi zgodovino: od naturalizma do abstrakcije, hiperrealizma, magičnega realizma, simbolizma. Zadnji dan delavnice bomo likovne izdelke strnili v postavitev, ki nam bo omogočila vpogled v rezultate našega dela. Na delavnico vabljeni tako začetniki kot izkušeni likovniki.

 Cena likovne delavnice je 75,00 EUR. Na voljo bodo tudi nočitve in prehrana; cena za dve nočitvi z zajtrkom, kosilom in večerjo je 95,00 EUR.

Zaradi rezervacije prostih mest vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo sporočite do 25. maja 2020 na elektronsko pošto: karmenbajec@gmail.com oz. telefonsko številko 031 453 743.

Potrjena prijava je obvestilo na mail/telefon ter nakazilo cene likovne delavnice (75,00 EUR). Ceno za nočitev in prehrano (95,00 EUR) se plača posebej na kraju samem. Podrobnejše informacije o prihodu dobijo udeleženci delavnice ob prijavi.

Udeleženci s seboj prinesejo: skicirko A4 format, risarski in slikarski material, oljne ali akrilne barve, kot so: topla rumena, limonina rumena, rdeča karmin, rdeča cinober, modra cian, modra ultramarin, phtalocian modra, žgana siena, umbra, bela ter slikarska platna. S seboj prinesite udobno obutev za sprehod in slikanje v naravi, zložljiv stolček, stojalo ter dobro voljo.

Likovno delavnico pripravljamo v sodelovanju z ARS VIVA, Zavodom za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin ter Mirjam Cigoj, igralko na gonge in tradicionalna glasbila, zvočila.

Prijazno vabljeni, Karmen Bajec

Deli z ostalimi