Pohod po Loški dolini

Objavljeno dne

Javni zavod Snežnik je v nedeljo, 6. oktobra 2019, organiziral 9. Pohod po Loški dolini s štartom na parkirišču Kovinoplastike Lož med 8. in 9 uro za 22 km in ob 9. uri na 11 km. Kot vsako leto je tudi tokrat Pohod po Loški dolini tako obeležil občinski praznik. Pohodniki na žagi

Krožna, nezahtevna pohodna pot po obrobju jesensko obarvane Loške doline je pohodnike vodila ob njenih znamenitostih. Speljana je bila po Poti dediščine Loške doline ter sledi njenim rumeno-zelenim oznakam, za pohod pa je še dodatno označena, zato so jo lahko prehodili tudi samostojno. Nekateri so se pridružili vodeni skupini in ob druženju z domačini prisluhnili lokalnim zgodbam. Na postankih ob poti so se udeleženci lahko pogreli s toplimi napitki, ki so jih na različnih vaških stojnicah delile žene. Ena takšnih stojnic je bila tudi pred Žago na izviru Veliki Obrh, kjer so si pohodniki lahko ogledali kulturno dediščino stare žage in razstavo slikarja Benjamina Žnidaršiča.

Pohodniki so lahko izbirali med celotno, 22 km dolgo potjo,za katero so porabili približno 6 ur, in krajšo, 11 km dolgo potjo, s katero so opravili v približno treh urah. Krajša različica je bila primerna tudi za družine z manjšimi otroki. Start in cilj sta bila v Ložu, kjer so postregli z značilno notranjsko jedjo ‘na žlico’ – ‘kauro‘.

test test test test

Deli z ostalimi