MEDNARODNI PROJEKT VIVO

Objavljeno dne

MEDNARODNI PROJEKT POVEZAL GASILSKE BRIGADE

Med 1 in 5. majem 2019 so se v projektu VIVO, udeležili usposabljanja za mladinske mentorje gasilce v Zavodu Ars Viva udeleženci treh držav. Gasilsko društvo Šenkov turn je kot vodilni partner razpisa zbral skupaj predstavnike Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Šestdnevni program in Youth hostel ARS Viva v Podcerkevi, sta povezovala udeležence in gostitelje. Benjamin Žnidarič se je skupini občasno pridružil in jim predstavil delovanje in poslanstvo zavoda. S svojo življensko zgodbo pa možnosti ivljenja invalidov in slikanje z usti.

10 mladinskih voditeljev iz avstrijske Koroške, Slovenske regije Ljubljana in Varaždinske županije, so drug drugega dopolnjevali. Iz svojih prostovoljnih gasilskih enot so prinesli izkušnje, znanje in ideje o delu z mladimi. Med delavnicami so odkrili podrobnosti programa usposabljanja med tremi sistemi gasilske organizacije.

Člani skupin (Slovenija) – Marija, Saša, Tristan in Marko, (Koroška) – Claudia, Bernhard, Miguel in (Hrvaška) – Tihana, Filip, Zvonko, so izvajali praktične delavnice o vzgoji mladih. Ogledali so si lokalno znamenitost, Križno jamo. Obisk je bil namenjen tudi gasilski brigadi Zadobrova in Radiu Ognjišče.

Na koncu so skupaj z Gasilci iz Starega trga pri Ložu in Iga vas posadili drevo na dvorišču Youth hosla v znamenje mednarodne povezanosti gasilskih brigad. Župan Janez Komidar pa je namenil nekaj spodbudnih besed. Krsnice pa so zapele nekaj iz svojega repertarja.

test test test test test test test

Deli z ostalimi