RAZSTAVA SVOBODNO SONCE – BISTRA VODA

Objavljeno dne

V galeriji Štala razstavljata Nataša in Franci Hrastar. Razstava Svobodno sonce – bistra voda je odprtra od 20. januarja do 1. marca 2018.

Avtorja Nataša in Franci Hrastar sta se priselila na Pijavo Gorico v času, ko se je veliko ljudi iz Ljubljane selilo v okolico. Nataša je že v mladosti živela na Škofljici in je to okolje poznala, Franci pa izhaja iz Dolenjske.

Doma imata veliko zbirko najrazličnejših fotografij, ki jih posnameta kar s svojega balkona ob različnih vremenskih dogodkih – nevihtah, sončnih zahodih, mavricah ter na izletih in pohodih po Sloveniji. Franci jih objavi tudi na družabnih omrežjih.

Poleg pohodništva, kolesarjenja, sprehajanja njune psičke, je tudi fotografiranje ena od njunih ljubezni.

Razstava Svobodno sonce – bistra voda je posvečena 20. Pohodu po Svarunovi poti, ki poteka po celi občini Škofljica. Svarun je glavni junak v Finžgarjevem romanu Pod svobodnim soncem, zato naslov razstave svobodno sonce. Glede na pomen vode v današnjem svetu pa sta avtorja dodala še fotografije vode, zato naslov bistra voda.

Fotografije so nastajale več let in na različnih lokacijah.

Prikažejo nam raznolikost narave naj bo sonce, ki zahaja, ali sonce po nevihti, ali sonce v polnem sijaju oz. svobodno sonce, ali pa voda, ki teče, ki stoji, ki seva v različnih barvah, ki je  ujeta v raznih oblikah narave, ki je bistra.

Društvo Ravnovesje, Pijava Gorica

Tončka Pal

test

Deli z ostalimi