RAZSTAVA TABOR 2018 ZLDS

Objavljeno dne

Na gradu v Polzeli je 15.9. 2018 Zveza likovnih društev Slovenije odprla razstavo slik, ki so bile narejene na 8.Taboru ljubiteljskih slikarjev in fotografov. Letošnji 8. Tabor je potekal 1. julija 2018 na gradu Komenda na Polzeli.

Predsednica Klavdija Sitar je dejala: “Po dvajsetih letih delovanja je ZLDS postala prepoznavna po organizaciji projekta »Zlata paleta«. Prav tako je pod okriljem Zveze likovnih društev Slovenije letos že osmič potekal tudi tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov. Brez zadržkov lahko rečemo, da je ZLDS in s tem »ZLATA PALETA« postala naša, da je v naših srcih našla majceno mesto in da bi jo zagotovo pogrešali. Tabor je namenjen vsem ljubiteljem slikanja in fotografiranja in ni pogojen s članstvom v likovnem društvu ali sekciji. Lahko se ga udeleži vsak, ki začuti, da bi v dobri družbi rad ustvarjal. In verjemite, letos je bilo na Polzeli zelo prijetno vzdušje. Zagotovo smo spet spletli nove prijateljske vezi.”
Tabora se je letos udeležilo 43 ustvarjalcev iz krajev širom Slovenije. Dan je bil prelep, tako da smo lahko ustvarjali na prostem. Poleg kraja Polzela in okolice so si slikarji ogledali še grad Zovnek, po katerem smo imeli tudi prijazno vodstvo. Ta dan so lahko domačini opazovali ustvarjalce pri delu v parku, na gradu Komenda, v Novem Kloštru,…
Pri organizaciji je pomagala Likovna sekcija Polzela in predsednik KUD Polzela g. Marko Slokar. Iz Zavoda Ars Viva sta na razstavi udeležena Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič.

test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi