SKUPINSKA RAZSTAVA “EX TEMPORA DEŽELA OSTRNIC

Objavljeno dne

EX TEMPORA DEŽELA OSTRNIC

FOTOGRAFIJE – V soboto, 9.6.2018, smo v galeriji “Štala”v Podcerkvi odprli skupinsko razstavo slikarjev, ki so sodelovali na letošnjem Ex temporu “Dežela ostrnic”. Letos20180609 191511 20180609 191628so slikarji ustvarjali na temo “Brezmejni pogled”. Pri organizaciji so Javnemu zavodu Snežnik v pomagali vaščani Babnega Polja. Pri otvoritvi razstave pa Zavod Ars Viva in Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice Loška dolina. Z glasbeno kuliso je dogodek popestrila Urška na flavti. Priznanja je podelil direktor Javnega zavoda Snežnik Zdenko Truden. Na razstavi so sodelovali: Daca Petrič, Željko Vertelj, Ludvik Šraj, Ilena Lenassi, Boštjan Močnik, Valerija Gačnik, Nataša Prestor, Magdalena Tomaževič-Savnik, Miran Ceperkovic, Nejka Ceperkovic, Stanka Golob, Alenka Ana Stante, Benjamin Žnidaršič, Silvana Lautar, DagMar Mlakar, Franc Berce, Erik Kovač in akademska slikarka Stanislava S. Pudobska.

KARMEN BAJEC O EX TEMPORU

Ustvarjanje udeležencev je spremljala Karmen Bajec, akademska slikarka, mag. umetnosti, ki je o druženju zapisala. “Na letošnjih petih Ex-temporah Dežela ostrnic, so likovniki našli navdihe za ustvarjanje v Babnem Polju. Tako krajina sama kot zgodovina, ki spremlja kraj, je pomenila globlji vpogled v življenje in delo tukajšnjih ljudi. V okolici stare šole, sedaj večnamenskega centra naselja, so ustvarjalci iz različnih krajev našli vsak 20180609 19032320180609 191330svoj kotiček ter ga zasedli s stojali in likovnimi pripomočki. Nekaj ur je kraj dihal z vsrkavanjem vseh odtenkov njegovih lepot z urejenim cvetjem. Visokimi travami, s tradicionalnimi kmečkimi orodji, s konji na paši, z oddaljeno cerkvico v ozadju.

Vsi ti sprožilci so poleg naklonjenega vremena odložili drobne vtise v ljudeh. S postavitvijo likovnih del ob koncu dneva in končnim druženjem se je razbralo, da jih je nekaj uporabilo nenavadne materiale. Drugi klasične materiale na neobičajen način, tretji sproščeno motiviko intuitivnega zaznavanja sveta. Babno Polje je s srečanjem z likovniki za hip zaživelo svojo družabno in likovno podobo, pozdravilo pa jo je z domačimi obiskovalci, ki so si srečanje zvedavo prišli ogledat od blizu. Vsekakor likovno pestra in v izrazu mešana razstava potrjuje, da se je na Ex- temporu ponovno zbralo nekaj nadobudnih ustvarjalcev z veliko mero ustvarjalne sproščenosti in uživanja v dobrih, preprostih in predvsem povezovalnih dogodkih.”

test test test test test test test test

Deli z ostalimi