Skupinska razstava”Po koronavirusu”

Objavljeno dne

V prenovljenih prostorih žage na Izviru Veliki Obrh smo 11. junija 2020 postavili na ogled skupinsko razstavo slikarjev Zavoda ARS VIVA. Razstavljaj: Frane Šajn, Ludvik Šraj, Boris Šter, Ana Šter, Damjan Rogelj, Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič.

Časi, ki jih živimo so zaznamovani z vizualizacijo bolj kot kdajkoli doslej. Na ulici, v revijah, na računalniških monitorjih in v časopisih se srečujemo z vizualnimi ( in likovnimi) sporočili. Nekatera vizualna sporočila so nam vir informacij, druga so sugestivna in z nami manipulirajo.
Nekatera so estetsko oblikovana, druga jih preglasujejo z agresivnostjo v oblikah in barvah. Na drugi strani je likovna umetnost, najpogosteje zaprta v kulturne hrame. Na eni starni je
umetnost preteklih obdobij, kjer se v interpretaciji in doživljanjih počutimo bolj varne, na drugi strani pa so sodobni izrazni tokovi likovne umetnosti (če jo smemo še vedno tako poimenovati) z neizmernim območjem delovanja. Ta se izraža v ambientalnih postavitvah (instalacijah), videu, performansih, fotografiji in številnih drugih kombinacijah.

Naš namen je, da z likovno razstavo v tem vizualnem kaosu, opozorimo na preprosta likovna sporočila, ki jih pripoveduje umetnost.

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi