Slikanje z usti na OŠ Rakek

Objavljeno dne

V četrtek 22. oktobra 2019 je v jedilnici na OŠ Rakek potekala likovna delavnica nenavadnega slikanja, ki se je je udeležilo približno 60 mladih ustvarjalcev, učencev od 1. do 3. razreda. Pod mentorstvom Benjamina Žnidaršiča in Željka Vertlja, ki sta člana VDMFK,  so spoznavali in preizkušali raznolike možnosti ustvarjanja in slikanja z usti z akvarelnimi barvami in akrili.  Ob tem pa so umetnika spraševali o njuni življenjski usodi in življenju na invalidskem vozičku. OŠ Rakek - slikanje z usti

Prvo začudenje na njihovih obrazih se je pokazalo, ko so videli njune naslikane slike, saj jih večina tega slikanja še ni dobro poznala. Otrokom pa sta predstavila še razna zanimiva pisala in pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem slikanju in ustvarjanju z barvami.
Navdušenje nad pisanjem, risanjem, slikanjem, mešanjem in prelivanjem barv na suhem in mokrem akvarelnem papirju je bilo Slikanje z usti - Željko Verteljneskončno, barvne kombinacije so učenci izbirali po osebnemu navdihu in ustvarjali proste likovne kompozicije in napisali svoje ime. Vse to seveda slikanje z usti.

Sledilo je občudovanje narejenih slik. Slikarja z usti sta jim demonstrirala, kako nastanejo te slike. Učenci so slikanje z usti v trenutku vzeli za svoje in se tudi sami preizkusili v tem načinu slikanja. Navdušenje nad eksperimentiranjem z barvami se je samo še stopnjevalo. Reakcije so bile zelo različne in nadaljnjemu čudenju učencev ni bilo ne konca ne kraja.

Seveda pa delavnica ni trajala v neskončnost in dve šolski uri sta kar prehitro minili. Vsi mladi likovni ustvarjalci bi v galeriji z lahkoto še podaljšali to veselje nad ustvarjanjem in eksperimentiranjem z barvami, zato smo se dogovorili, da se kmalu spet srečamo.

test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi