Slikarska razstava Benjamina Žnidaršiča na Hrvaškem

Objavljeno dne

V Galeriji izvirne umetnosti v hrvaškem mestecu Zlatar so 24. aprila 2021 ob občinskem prazniku odprli samostojno razstavo našega slikarja Benjamina Žnidaršiča. V prostorih galerije se je slikar ljubiteljem likovne umetnosti predstavil s 33 novejšimi deli iz bogatega opusa ustvarjalnega dela.

Vso organizacijo razstave je vodila Tanja Horvat, predsednica slikarskega društva Plavo svjetlo iz Zagreba. Razstavo je ob vseh varnostnih ukrepih proti koronavirusu in prisotnosti namestnice župana Krapinsko zagorske županije prof. Jasne Petek, slovesno odprla županja Jasenka Auguštan – Pentek. Ob tej priložnosti pa je čestitko občini in slikarju iz slovenskega veleposlaništva v Zagrebu poslal tudi mag. Bernard Šrajner. Na lep kulturni dogodek so bili vabljeni tudi predsedniki občinskih društev, razstava pa bo odprta do 5. maja 2021.
Vsestranski umetnik – pesnik, pisatelj in slikar Benjamin Žnidaršič je tudi polnopravni član elitnega Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, kot soustvarjalec likovne dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije, pa je za slikanje z usti navdušil kar nekaj naših najtežje gibalno oviranih članov tetraplegikov.

 

test test test test test test test

Deli z ostalimi