TABOR SREDNJE ŠOLE

Objavljeno dne

TABOR SREDNJE ZDRAVSTVENE IN KOZMETIČNE ŠOLE MARIBOR

Med 25. in 28. oktobrom so dijakinje Srednje medicinske in kozmetične šole iz Maribora z učiteljicami Vanjo in Natalijo skupaj z Zavodom Ars Vivo organizirali kar nekaj dogodkov v okviru njihovega jesenskega tabora v Loški dolini.

Prvi dan v četrtek smo organizirali okroglo mizo z Anejem Samom in Društvom Jasa na temo “Kakšno Slovenijo si želimo”. Dijakinje so dogodke popestrile z glasbo in petjem. Drugi dan smo se pogovarjali o negi invalida . Predvsem pa tudi o tem, kako na vozičku poreživeti dan ustvarjalno.

Pred zaključkom razstave so uživali v slikarskih podobah Veljka Tomana, ki smo jih pospravili in pripravili galerijo za novo razstavo. Že dan prej je slikar in tetraplegik Željko Vertelj demonstriral transver iz avta v voziček in nazaj, obenem pa vožnjo z prilagojenim avtomobilom. Benjamin Žnidaršič jih je peljal na izvir Veliki Obrh, kjer so izvedeli nekaj o zgodovini mlinov in žagah v preteklosti. Anka Vesel jim je z ležečim kolesom razkazala kolesarske poti po Loški dolini. Dijakinje pa so z rolerji in ležečimi kolesi lovile dežne kaplje.

V soboto pa smo skupaj pripravili postavitev nove razstave slikarke z usti Dragice Sušanj in predstavitev pisatelja na vozičku Igorja Plohla. Za prireditev so dijakinje spekle kruh in oba dogodka popestrile s petjem in glasbo. Za konec so domačinke narezale kostanj in ob lupljenju pečenega kostanja in točenju mošta smo se podružili in pokramljali. Tabor srednje šole se bo udeleženkam vtisnil v spomin. 

test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi