USTVARJANJE SKRBNIH IN SPOŠTLJIVIH ODNOSOV

Objavljeno dne

Člani skupine za povezovalno komunikacijo so na Notranjskem organizirali SIT NVC 2018 – Slovenski mednarodni trening iz nenasilne komunikacije z naslovom Ustvarjanje skrbnih in spoštljivih odnosov z celotedenskimi delavnicami za spoznavanje veščin povezovalne komunikacije, ki je bila od 20. – 27. aprila v Zavodu Ars Viva v Podcerkvi v Loški dolini.

V današnjem stresnem načinu življenja izgubljamo dober del časa, denarja in energije zaradi nesoglasij, skritih bojev za prevlado in zamer. Ob tem se slabo počutimo, doživljamo jezo, nemoč in frustriranost. Lahko smo priča začaranemu krogu stisk v delovnem okolju. Posledično nam nemalokrat upade motivacija, kljub velikim naporom se dogaja, da dosegamo slabšo učinkovitost in ciljev morda sploh ne dosežemo – bodisi kot posamezniki, skupina, organizacija ali družba. Ob vsem tem pogosto trpi tudi kvaliteta našega osebnega življenja.

Na delavnicah so se učili sporazumevanja, pri katerem lahko človek avtentično izraža svoje občutke, želje, mnenja in potrebe, ne da bi ob tem sogovornika kakorkoli obsojal ali okrivljal. Cilj takšne komunikacije je vzpostavitev kvalitete stika med ljudmi na način, da so lahko potrebe vseh vpletenih v čimvečji meri zadovoljene ter da drug drugemu prispevamo k obogatitvi življenja iz prostora srčnosti in radosti.

Za več informacij lahko obiščete www.povezovalna-komunikacija.si

test

Deli z ostalimi