Zavod Uvid na delovnem obisku

Objavljeno dne

V četrtek, 26. septembra 2022, smo v okviru projekta Active Citizens Fund z naslovom Vključevanje ranljivih skupin skozi kolesarjenje, izvedli izobraževalno delavnico v Zavodu Ars Viva v Podcerkvi.

Za člane Območnega združenja invalidov Zgornje Posotelje in Društva Sožitje Obsotelje in Kozjansko, ki so zagovorniki in ambasadorji vključevanja ranljivih skupin v kolesarjenje smo izvedli demonstracijo kolesarjenja z različnimi kolesi.

V Zavodu za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin ARS VIVA na Notranjskem, si že dolgo prizadevamo za socialno vključenost invalidov na vsakem koraku. Ustanovitelj Benjamin Žnidaršič, je predstavil prednosti in slabosti inkluzivnega kolesarjenja ter stanje dostopnega turizma v Sloveniji.

Preizkusili so posebej prilagojena kolesa za osebe z gibalnimi in duševnimi ovirami. Izkušnja je bila čudovita, odšli so z novimi znanji in idejami, ki jih želimo prenesti v različna lokalna okolja. Gostje niso bili le športno aktivni, bili smo tudi ustvarjalni. Preizkusili smo se tudi v slikanju z usti, kar nam je predstavil slikar Benjamin Žnidaršič.

test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi