10-obletnica Zavoda ARS VIVA

Objavljeno dne

IZJAVA ZA JAVNOST OB 10. OBLETNICI ZAVODA ARS VIVA

Če so obletnice v osebnem življenju predvsem datumi, ki v nas sprožijo čustveno reakcijo, so tudi poslovna priložnost. Opozorimo lahko na uspehe, ki jih je neko podjetje v daljšem obdobju naredilo. Pozorni smo na datume, ki v sebi nosijo veliko sentimentalno vrednost, na osebni, včasih celo globalni ravni. Dogodki, ki spremljajo tovrstna praznovanja, so pomemben člen praznovanja. Delodajalce povežejo z zaposlenimi, poslovnimi partnerji in posledično tudi s končnimi uporabniki storitve.

Leta neusmiljeno bežijo. Postajamo vsak dan starejši in zdi se nam, da z leti mineva čas hitreje. Prav letos mineva tudi 10. obletnica delovanja Zavoda Ars Viva. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so v teh desetih letih sodelovali z našim zavodom in pomagali graditi boljši svet. Vsem, ki so kakorkoli prispevali svoj kamenček pri tlakovanju skupne poti v deset letnem delovanju zavoda.

Po desetih letih delovanja veljala Zavod Ars Viva kot primer dobre prakse v turizmu. Izpostavljen je kot vzoren rezultat projektnega sodelovanja v izobraževanju. Že kmalu po odprtju hostla smo namreč izpolnili tudi zadane naloge, med njimi: visok standard ponudbe za obiskovalce, vključujoč lastne dogodke in storitve, vzpostavitev razpoznavne znamke dostopnega turizma. Integracija dogodkov v sklop drugih turističnih prireditev ter izraba naših prostorov v izobraževalne, družabne, slavnostne namene in za organizacijo kulturnih dogodkov za širšo javnost.
Pozornost želimo usmeriti k promociji aktivnega preživljanja časa med gibalno oviranimi osebami. Predstaviti želimo ponudbo, ki je vključujoča in prijazna tudi do velikokrat zapostavljenih skupin s tem uresničujemo idejo o aktivnem turizmu ter kolesarjenju za gibalno ovirane osebe.

Zavod Ars Viva vse od svoje ustanovitve izpostavlja svojo praktično naravnanost in osebni pristop, ki se kaže tudi v intenzivnem sodelovanju s fakultetami. Naravoslovnotehniško fakulteto iz Ljubljane, Fakulteto za turizem iz Brežic in Biotehnično fakulteto iz Ljubljane. Stremimo k temu, da se seznanjamo z načeli in nalogami na področju novih tehnologij in izzivi v naši živi sedanjosti, ko stojimo na prelomu, v katerem propada staro in raste novo …
Tudi naše zavedanje, da kulturna dediščina oblikuje našo identiteto in vsakdanje življenje, je vodilo našega zavoda. Dolžnost nas vseh je, da cenimo in spoštujemo kulturo. Ustvarjalne napore, pričevalnost dela in življenja neštetih generacij. Prav vse povzete usmeritve našega zavoda izpred desetih let so aktualne še danes: pomen kulture za širšo družbo, prispevek neformalnemu izobraževanju, razvoj gospodarstva in turizma, vloga kulture pri komunikaciji z ljudmi in diplomaciji ter dolgoročni pomen varstva narave in kulturne dediščine.

Vse to nas zavezuje, da s pravilno vzgojo poglabljamo zavest o nujnosti kulture. O družbeni odgovornosti, povezovanju, strpnosti, in razvoju gospodarstva za katere odgovarjamo pred svojim lastnim narodom, našimi potomci in pred svetom.

Benjamin Žnidaršič

notranjske novice

test

Deli z ostalimi