10. Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije

Objavljeno dne

Letos je bilo 27. Junija 2020 središče dogajanja 10. tabora na gradu Negova, ki stoji v istoimenskem naselju Negova v Slovenskih goricah. V sklopu grajskega kompleksa je urejen park, kjer smo ustvarjali, se družili in spoznavali.
Grad Negova je bil dostopen za obiskovalce z vodenim ogledom. Na tabor so bili vabljeni vsi ljubiteljski slikarji in fotografi v Sloveniji, ne glede na to, kje in kako delujejo, bodisi organizirano ali samostojno. Za udeležbo na 10. taboru ni bil pogoj, da moraš biti član društev v sestavi ZLDS. Tabor je bil namenjen vseslovenskemu srečanju slikarjev in fotografov, namenjen je skupnemu ustvarjanju in druženju.

Iz Zavoda ARS VIVA smo se srečanja udeležili z našim kombi vozilom: Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič, Silvana Lautar, Branko Lautar, Janez Dragolič, Ivek Regoršek, Maša Poplas, Frane Šajn, Ludvik Šraj.

Ustvarjali smo v različnih tehnikah in stilih, na platna, papir; tudi tema je bila prosta. Nedokončana dela smo lahko zaključili v domačem ateljeju in ga bomo do določenega datuma poslali ali dostavili koordinatorju ZLDS. Vsa dela bodo razstavljena na Gradu Negova predvidoma konec avgusta 2020, zato morajo biti opremljena z obešalom, dela, ki sodijo pod steklo (akvarel, pastel,…) pa morajo biti okvirjena.
Na otvoritvi razstave bo vsak udeleženec prejel zahvalo in katalog del nastalih na 10.Taboru ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije.

test test test test test test test test test

Deli z ostalimi