EX TEMPORE BLED

Objavljeno dne

SLIKARJI NAREDILI 76 DEL NA 3. SLIKARSKEM EX TEMPORU

Na zaključni prireditvi 3. slikarskega Ex tempora Bled 2018, ki je bila v soboto, 13. oktobra 2018 ob 19. uri v preddverju Festivalne dvorane Bled je bilo razstavljenih preko 76 del. Organizatorji prireditve so bili: Slikarsko društvo Atelje Bled, Občina Bled, Muzejsko društvo Bled in glasbenik Gašper Primožič. Osrednja tema  letošnjega  Ex- tempora Bled  je bil Arnold Rikli,  “blejski sončni dohtar”; slikarji so lahko na svojih delih upodabljali tudi na temo “Praznik čebel” ali pa so si izbrali prosto temo.

Slikarski Ex tempore Bled je način srečanja ljudi, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjajo z likovnim ustvarjanjem in ki so si glede na svoj način ustvarjanja lahko zelo različni. Po izkušnjah podobnih dogodkov (Piran, Ptuj) nekateri na ex temporu ustvarjajo en dan, drugi dlje. Program je zasnovan tako, da omogoča udeležbo čim bolj širokemu krogu likovnikov. Pri udeležbi ni bilo omejitev v pogledu starosti oz. ustvarjalnega nivoja likovnikov. Pomembna je bila ljubezen do slikanja in druženja. Letos se je dogodka udeležilo 76 slikarjev.

Na otvoritvi razstave del nastalih v času Ex- tempora je bila tudi svečana podelitev nagrad. Razstava bo na ogled do 28. oktobra 2018  vsak dan med 17. in 19. uro, oz. v času drugih dogodkov v Festivalni dvorani. Podelitev nagrad je spremljal zanimiv kulturni program harmonikarjev ŠPELE ŠEMRL in JURETA PAVLIČA udeležencev in nosilcev več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Mentor Špele Šemrl je Gašper Primožič, mentor Jureta Pavliča pa Mitja Jeršič.

Iz Zavoda Ars Viva so sodeloval: Boštjan Močnik, Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič.

Nagrade so prejela sledeča dela: 
Velika nagrada Bleda – slika “JABLANA III”, avtorice Nataliye Gorza
Nagrada deluv kategoriji Arnold Rikli, blejski sončni dohtar je pripadla sliki “Arnold Rikli, zdravnik”, avtorja Sergeja Hahonina,
Nagrade delom v kategoriji Praznik Čebel so pripadle slikam “MED” avtorice Ljube Hahonine, “ROJ” avtorice Tine Kraljič in “PROTEGO APES PROTEGO MUNDI” avtorice Nine Špolar
Nagrade delom v kategoriji Prosta tema so pripadle slikam ” SVOBODA, SVOBODA” avtorice Branke Pirc, “OBALA IN OTOK” avtorja Jožeta Šterka in “BLED” avtorja Marka Sambraila.
Nagrada mlademu ustvarjalcu do 35 let je pripadla Andreji Završnik za sliko “ARNOLD RIKLI 2055?”
Posebno priznanje strokovne žirije je pripadlo delu “BLEJSKI POZDRAV SONCU” avtorja Nikolaja Vogla.

Slike vseh udeležencev Ex tempora so do 28. oktobra 2018 na ogled na razstavi v Festivalni dvorani, ki je odprta vsak dan med 17. in 19. uro. .

test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi