MEDNARODNI DAN INVALIDOV

Objavljeno dne

Medobčinsko društvo invalidov Cerknica-Loška dolina-Bloke je tudi letošnje leto obeležilo mednarodni dan invalidov. Organizacija združenih narodov ga je  leta 1992 proglasila za dan, posvečen invalidom. Namen mednarodnega dne je promocija razumevanja problematike invalidnosti in prispevka, ki ga lahko daje integracija invalidov v vse aspekte političnega, socialnega, ekonomskega in kulturnega življenja vseh družb.

V počastitev tega dne smo se zbrali v petek 7. decembra v prostorih društva v Cerknici. Geslo letošnjega mednarodnega dneva invalidov je “Skupaj gremo naprej” in to geslo bomo uresničevali na področju invalidske politike tudi v prihodnje. Kot gost se pridružil Benjamin Žnidaršič, ki je predstavil Zavod Ars Viva. Ter knjigo Govorica življenja ter prebral odlomek iz knjige, ki govori o domu. Dom je še kako povezan z invalidi, saj se topline doma prav zavedaš ko postaneš invalid.

Predsednica društva Olga Otoničar nas je še seznanila z novostmi na področju invalidske zakonodaje in nas informirala o prihodnjih aktivnostih društva. Ker se leto 2018 približuje koncu nam žela srečno novo leto in lepe praznike.

tekst in foto: Mario Žnidaršič

test test test test test

Deli z ostalimi