Ustvarjalne delavnice Obrh 2020

Objavljeno dne

ZAVOD ARS VIVA PIPRAVLJA LIKOVNO DELAVNICO IN RAZSTAVO NA IZVIRU VELIKI OBRH

Vsakoletno srečanje za slikarje in kiparje na lokaciji stare žage na izviru Veliki Obrh v vasi Vrhnika pri Ložu se bo odvijal 10., 11. in 12. julija 2020.

Izjemno atraktivna lokacija privlači ogromno število obiskovalcev. Predvsem tisti, ki si želijo sprostitve in uživanja v neokrnjeni naravi. Tu bi radi na ogled postavili tudi razstavo, ki bo naključnim obiskovalcem poleg narave ponujala še ustvarjalnega navdiha. Delavnica se začne 10. julija ob 15. uri z ustvarjalnimi delavnicami gline in slikarstva. 

Delavnici se bodo pridružili tudi otroci, ki bodo dodatno popestrili dogajanje. Prizorišče ob stari žagi bo dajalo tudi prenočišče zato s seboj prinesite spalne vreč

e in vse potrebno za osebno higieno. Na voljo je nekaj sob, ležišča v šotorih in na senu. V jurčku je urejena tudi kuhinja in jedilnica. Tu bomo ob žuborenju potoka Obrh, kije eden glavnih virov Ljubljanice tudi ustvarjali. V primeru slabega vremena je na žagi dovolj pokritega prostora, ki bo dajalo zavetje pred presenečenji.

Vsak s seboj prinese po dve likovni deli za likovno razstavo.

V soboto, 11. julija 2020 ob 20. uri bomo priča gledališki predstavi “Podalpska žrebca”. V dobro uro trajajoči komediji, bomo spoznali dva mladostna upokojenca, z nizko pokojnino, katera, z raznoraznimi » biznisi« poizkušata popraviti svoje finančno stanje. Seveda jima ti » biznisi« propadajo eden za drugim, dokler eden od njiju ne pride na idejo, da bi odprla telefonsko vročo linijo. Kako jima bo uspelo, pa si oglejte soboto, 11. julija ob 20,00 uri na Velikem Obrhu na Žagi. V predstavi igrata dva preizkušena gledališka »mačka« Mitja Kranjc in Nenno Harlekin, režija pa je bila v rokah Jerneja Kuntnerja.

Delavnico je sofinancirala Občina Loška dolina.

Udeležencem nudimo brezplačno bivanje na žagi, predvsem pa prijateljsko družbo, ki naj vsem pomeni navdih in impresijo. Vsi, ki si želite drugačne nastanitve je možna našem Youth hostlu v Podcerkvi po dogovoru.

Vsa razstavljena dela, bodo lahko naprodaj po dogovoru z avtorjem.

Informacije in PRIJAVE: Benjamin Žnidaršič 041 741 750, benjamin.znidarsic@gmail.com

 

Vljudno vabljeni!

 

ARS VIVA, Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin, Podcerkev 24, 1386 STARI TRG PRI LOŽU

PRI LOŽU

Deli z ostalimi