KONCERT KRSNIC

Objavljeno dne

Koncert filmske glasbe v izvedbi Ženskega pevskega zbora Krsnice, nam je v nedeljo, 29.8.2021 ob 18. uri polepšal dan. Na izviru Veliki Obrh v idiličnem okolju stare žage so pevke izvedle svoj letni pregledni koncert. Pomlajeni zbor je razganjalo od mladostne  energije, ki so jo izvajalke vložile v svojo iskreno in kvalitetno izvedbo. Za njimi je izjemno zahtevno obdobje, ko so imeli večkrat mesečne pavze brez vaj v živo, saj so se sestajali le preko spleta in kljub temu, da so vaje potekale v manjših skupinah, so se vseeno odločili, da se čimprej vrnejo na oder. V mesecu in pol, kolikor so ga imeli na voljo za pripravo koncerta, so uspeli svojim zvestim poslušalcem prirediti nepozaben koncert, prijetno inštrumentalno in glasbeno doživetje.

Filmska glasba ni iznajdba zvočnega filma. Že v času nemega, so skladatelji pisali spremljavo za cele orkestre. Glasbo so izvajali v živo, a le v velikih kinodvoranah. Tak način so prenehali izvajati leta 1929, z izumom zvočnega

filma. S tem je glasbena spremljava prišla tudi v manjše kinodvorane.

Aplavz navdušenega občinstva ob koncu koncerta, ki ga kar ni hotelo biti konec,  je bil tako največja nagrada vsem izvajalcem, predvsem pa odlični vodji zbora, Anamariji Štefančič.

test test test

Deli z ostalimi