6. EX TEMPORE DEŽELA OSTRNIC

Objavljeno dne

1. junija 2019 smo ustvarjali na Babni Polici. Tema VI. likovnega ex-tempora DEŽELA OSTRNIC je bila”Korenine se trgajo”. Korenine se trgajo je naslov romana EX temporedomačega literata Matevža Haceta. Rojen je bil v Podcerkvi leta 1910. Pisal je povesti, črtice, spomine in dokumentarne pripovedi, v katerih opisuje življenje preprostega notranjskega človeka v času pred, med in po II. svetovni vojni. Bil je tudi prvi predsednik Gasilske zveze Slovenije. Letos mineva 40 let od njegove smrti.

Ob tej priložnosti smo se spomnili tudi akad. slik. Lojzeta Perka, ki je bil leta 1909 rojen v Starem trgu pri Ložu – letos obeležujemo 110-letnica njegovega rojstva.ex tempore
Pri organizaciji so bili Javnemu zavodu Snežnik v pomoč vaščani Babne Police. V veselje nam je, da je bila z nami tudi tokrat akad. slik. Karmen Bajec, mag. um., ki je spremljala delo udeležencev in je bila na voljo tudi za morebitno mentoriranje. Sodelovala sta tudi Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič, slikarja z usti. Letos so prvič sodelovali tudi fotografi.
Domačini so nas okrog 9.30 popeljali po Babi Polici in njeni bližnji okolici ter nam predstavili kraj ter njihov način življenja. Srečanje ni bilo tekmovalnega značaja. Vsak udeleženec je prejel priznanje za sodelovanje.

Ustvarjena likovna dela bodo predstavljena v okviru etnološko-turistične prireditve Ob košnji, ki bo na Babni Polici potekala v nedeljo, 16. junija 2019, ter razstavljena v Galeriji Štala (Zavod ARS VIVA, Podcerkev 24) od 28. junija 2019 dalje. V kolikor bo oddanih več del, kot jih je mogoče razstaviti, bo organizator naredil izbor. Slikarska in kiparska dela ostanejo last avtorjev, medtem ko so razstavljene fotografije last organizatorja.
Ex-tempore DEŽELA OSTRNIC poteka v okviru poletnih prireditev v občini Loška dolina, strnjenih pod imenom V deželi ostrnic 2019.

Foto: Mario Žnidaršič

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi