OŠ Prestranek prizorišče zanimivega dogodka

Objavljeno dne

Na OŠ Prestranek smo 7. junija 2022 predstavili življenje invalidov, Srečko Petkovšek Janez Premrov, Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič. Uvod pogovora z osnovnošolci smo začeli s filmom Zgodbe o volji in moči. Film prikazuje vsakdanje življenje invalidov. Ob filmu so se otroci lažje vživeli v vlogo invalida in spraševali o posebnostih takšnega življenja.

Da se marsikaj da, če ima človek le voljo in je vztrajen, dokazujeta slikarja z usti tetraplegika Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič. Prav tako sta otroke s svojo zgodbo navdušila Janez Premrov in Srečko Petkovšek. Po pogovoru in odgovorih na zanimiva vprašanja otrok, smo se razdelili v dve skupini. Ena je z Benjaminom in Vojkom slikala z usti. Otroci so bili navdušeni nad dejstvom, da prvič slikajo z usti in lahko z usti pišejo in likovno ustvarjajo. Druga skupina pa se je na invalidskih vozičkih pomerila v premagovan ju hendikepa. Obenem pa so na košarkarskem igrišču poskušali z meti na koš iz invalidskega vozička.

Delavnica je dosegla svoj namen in na preprost način predstavila to, kar so včasih skrivali pred javnostjo in se invalidnosti sramovali.

test test test test test

Deli z ostalimi