Erika Brajnik s svojimi nasveti med invalide

Objavljeno dne

Zavod Ars Viva je skupaj z naturopatinjo Eriko Brajnik 13. 11. 2022 v prostorih Zavoda Ars Viva organiziral novo naturopatsko srečanje z člani Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Srečanje z naturopatinjo Eriko Brajnik je kot podlaga za študijo, kako naturopatija spreminja zdravje in počutje invalidov. Vsak sodelujoči se je moral obvezati, da se bo dva meseca držal navodil.

Če kdo potrebuje zdravje, so to invalidi, ki se vsak dan spopadajo z vrsto osebnih težav in se najpogosteje ne odločajo o pravilni prehrani. Tega se marsigdo tudi zaveda, vendar jetežko najti pravega strokovnjaka in mu zaupati svoje težave.

Erika Brajnik se je s svojimi študenti naturopatske šole za vsakega invalida aktivirala in uvedla naturopatski protokol pomoči. Poleg tega so asistentom pokazali kako lahko laično pomagajo invalidu in vsakemu določili jedilnik. Vsakega posebej so obravnavali in mu določili terapijo in to terapijo tudi izvedli. Ta terapija se korenito razlikuje od alopatske, saj upošteva posameznika, njegovo individualnost glede vitalne energije in konstitucije. Tehnike ki so jih pri terapiji uporabljali so bile manualne, s temi tehnikami so potem seznanili asistente, svojce in spremljevalce. Vsi materiali, ki so jih uporabljali so bili naravni. Cilj srečanja je bil ta, da izboljšamo kvaliteto bivanja posameznika, pretok energije in da okrepimo dva najpomembnejša organa, pljuča in ledvice.

Erika Brajnik je s svojo neizmerno pozitivno energijo vsem nam prepričljivo razložila kaj so prednosti, ki jih lahko pričakujemo. Za njeno nesebično razdajanje se njej in njenim sodelavcem iskreno zahvaljujemo za trud, ki so ga vložili za naše zdravje.

test test test test test test test test test

Deli z ostalimi