BRKINSKA GODBA 2000

Objavljeno dne

Začetek pomladi je bilo čutiti tudi v Podcerkvi, Gregorjevo se je čutilo po celi vasi. Na travnikih so prepevali ptički, v prostorih Ars Vive pa so odmevali odlični zvoki Brkinske godbe 2000.

Člani in članice godbe so odličen primer, kaj lahko dosežejo talentirani mladi, če imajo pravo vzpodbudo. Ideje, pripravljenost, organiziranost predvsem pa njihova složnost je nekaj kar si bomo v Ars Vivi zapomnili še dolgo. Kdo pa je Brkinska godba 2000? So mladinski pihalni orkester, njihovo ime pa razkriva dve značilnosti orkestra – geografski teritorij, na katerem godba deluje ter letnico nastanka. Godba je bila ustanovljena  leta 2000, na željo staršev, čigar otroci so bili željni igranja.

Njihova pripravljenost za delo, se je v zadnjih letih izplačala, saj je za njimi več kot 340 nastopov.

Z ponosom skupino vodi dirigent gospod Tomaž Škamperle, kot ga opisujejo v knjigi 20 sveč na torti- Brkinska Godba 2000, je njegova obrazna mimika, ki jo dela med nastopom nekaj kar otroke venomer pritegne in sprosti napetost. Verjamemo, da se za obrazno mimiko skriva veliko več, saj je gospod Tomaž Škamperle v soboto 11.3.2023 prejel srebrno plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Podelitev je potekala v klubu Cankarjevega doma, kjer so podelil so najvišja odličja in nagrado za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture.

Spoštovana gospa Darja Starc, vam pa zahvala za podporo pri organizaciji!

Spoštovani člani Brkinske godbe 2000, hvala vam za obisk, in upam, da bo naše naslednje sodelovanje še boljše. Naj vaši zvoki zvenijo še naprej.

 

Za Ars Vivo pripravila

Tjaša Intihar

Deli z ostalimi