Dan zelene mobilnosti

Objavljeno dne

Zavod Snežnik je z Bike centrom Cerknica in zavodom Ars Viva v soboto, 14. maja 2022, na Dan zelene mobilnosti pripravil prireditev. Prireditev smo med 8. in 12. uro na prireditveni ploščadi pri osnovni šoli v Starem trgu pri Ložu izvedli v namen promocije kolesarstva in vsega kar je s tem povezano. Predstavili smo električna kolesa, s katerimi se boste lahko odpravili na krajšo testno vožnjo, in svetovali pri določitvi za nakup primernega električnega ali navadnega kolesa. Obiskovalci so preizkusili tudi ročna kolesa in tricikle zavoda Ars Viva, dobitnika letošnje nagrade Jakob za razvoj inovativnih kolesarskih doživetij.

Organizatorji vzpodbujamo kolesarjenje kot obliko trajnostne mobilnosti, zato smo pripravili nezahteven kolesarski izlet, ki ga je vodil Marko Smole. Prekolesarili so staro tovorniško pot od Starega trga pri Ložu in mimo gradu Snežnik do Babnega Polja. Na izlet so se lahko prijavili v Ticu Lož. Na prireditev so lahko kolesarji pripeljete svoje kolo, ki so ga bodo pred začetkom kolesarske sezone brezplačno pregledali. Ne voljo so bili tudi osnovni izdelki za nego koles. Obenem je ta dan potekal bolšji sejem rabljenih koles.

Dogodek je potekal v sklopu Lasovega projekta Tržnice za trajnost, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. »S projektom želijo vzpodbuditi medgeneracijsko sodelovanje prebivalcev na območju Lasa Notranjska in vplivati na njihovo okoljsko ozaveščenost,« pravijo organizatorji.

test test test

Deli z ostalimi