Delavnica VIAR

Objavljeno dne

Delavnica za predstavitev človeških dognanj o novih tehnologij z učinkovitim povezovanjem turizma, gospodarstva, znanosti in umetnosti.

V Podcerkvi v Zavodu Ars Viva smo 24.1.2020 naredili predstabvitveno delavnico viar očal v turizmu. Sodelavcem Zavoda Ažmurk smo  prisluhnili predstavitvi najnovejšim rešitvam uporabe virtualne in obogatene resničnosti. Skupaj z Javnim Zavodom Snežnik, ki so na projektu LAS pridobili primerno oremo za prikazovanje virtualnih vsebin, smo se učili to opremo uporabljati. Ugotovili smo, da v slovenskem prostoru v ničemer ne zaostajamo z razvojem najnovejših tehnologijah v svetovnem merilu.

Omenjene tehnologije se vse bolj uveljavljajo za izobraževalne, predstavitvene in izkustvene namene, v sektorjih medicine, designa, turizma in zabave. Tehnologije so še vedno v povojih, kar pomeni, da je s tem povezanih še precej izzivov, tako družbenih kot tehnoloških, npr. t.i. kiber slabost in asocialnost. Trendi, ki se kažejo na obzorju, so vsekakor zmogljivejše, brezžične naprave z več ločljivosti ter prosojni upogljivi zasloni. V katero smer se bo točno razvijala je težko napovedati, vsekakor pa bo prisotna v naših življenjih bolj kot si lahko trenutno predstavljamo.

 Youth hostel Ars Viva

 

test test test

Deli z ostalimi