DRUŽENJE UMETNIKOV

Objavljeno dne

Kulturno društvo NORMA7 je 25. marca 2019 v prostorih Ljudske univerze v Ajdovščini pripravilo kulturni dogodek. Družili so se ustvarjalci slike, besede in pripovedi. Društvo je dogodek osvetilo tudi obeležitvi praznovanj ob 50 letnici Zveze paraplegikov Slovenije.

V ustvarjalni likovni delavnici, ki so jo naslovili »Klepet ob kavi in še kaj …,« so sodelovali slikarji: Benjamin ŽnidaršičKlavdij Leban, Metod Zakotnik, Tina Šerko ter Boris in Ana Šter.
Delavnico – »Beseda je most« so ob predstavitvi nastopajočih med drugimi so druženje umetnikov obogatili: recitatorska skupina »Ona – one« (Marjana Lavrin, Alenka Tratnjek, Ana Feržan) iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine ter Majda Birsa in Benjamin Žnidaršič.
Ob tem smo odprli samostojno slikarsko razstavo »Brezčasnost vode« slikarja Boštjana Močnika.  Marjana Lavrin je prebrala pesmi na to temo. Pesmi Ferija Lajnščka sta prebirala Majda Birsa in Metod Zakotnik. Avtor razstave je ob tem pripomnil, da razstavo v jubilejnem letu posveča slikarjem paraplegikom in tetraplegikom, ki imajo velik vpliv na njegovo slikarsko pot.
Na kulturnem dogodku so udeleženci slišali še poezijo pesnic Ljubice Jančar in Marjetke Smrekar, svojo poezijo pa sta predstavila Darinka Slanovec in Benjamin Žnidaršič.
Lep kulturni dogodek je ob materinskem prazniku sklenila Majda Birsa z recitacijo ganljive pesmi naše pesnice Brede Malus – »Mama.«

test test test test

Deli z ostalimi