FESTIVAL F=M

Objavljeno dne

FESTIVAL KULTURE, ŠPORTA IN ŽIVLJENJA INVALIDOV

Festival enakih možnosti (F = M) je tradicionalna mednarodna manifestacija urbane kulture, ki jo izvajajo ljudje s posebnimi potrebami, vsako leto v maju z drugimi glasbenimi in scenskimi umetniki. DTI – Društvo tjelesnih invalida Zagreb letos prireditev organizira 21.5.2019 že 18. leto zapored. Prireditev poteka na ulici, kjer lahko vsak mimoidoči gleda program in tudi v njemu sodeluje.

S svojo prvotno obliko in programsko zasnovo festival bogati kulturno in turistično ponudbo v Zagrebu, pozitivno pa vpliva na razvoj družbene zavesti o invalidnosti. Namen festivala je predstaviti ustvarjalne možnosti izoliranih družbenih skupin in prispevali k izenačevanju njihovih priložnosti z možnostmi drugih državljanov, obenem pa uresničevali skupno dobro.

Na tridnevnem uličnem festivalu (program od 10.00 do 22.00) nastopa več kot 900 izvajalcev iz države in tujine, od tega okoli 600 invalidov, v organizacijskem timu pa okoli 20 strokovnjakov in 150 ciljnih prostovoljcev – študentov petnajstih fakultetet Univerze v Zagrebu. S pripravo na delo se prostovoljci izobražujejo o invalidnosti in prostovoljstvu, na festivalu pa pridobijo dragocene izkušnje v timskem delu in posebni komunikaciji z ljudmi z različnimi telesnimi in čutnimi okvarami ter z zmanjšanimi mentalnimi sposobnostmi. Letos se je Festivala iz Slovenije udeležil slikar z usti Benjamin Žnidaršič in poleg slikanja predstavil projekt “Turizem za vse”.

test test test test test test test test test

Deli z ostalimi