Hospiccafe v Pivki

Objavljeno dne

Slovensko društvo Hospic, nevladna humanitarna organizacija, je v Sloveniji prisotno že skoraj 25 let. Poslanstvo številnih prostovoljcev je sočutna, celostna oskrba umirajočih in njihovih svojcev, ki se po smrti nadaljuje s podporo žalujočim otrokom, mladostnikom in odraslim.Podarjene slike - Benjamin Žnidaršič

Društvo si prizadeva tudi za detabuizacijo smrti oziroma spodbuja k drugačnemu razmišljanju o življenju, bolezni, smrti in žalovanju. Hospic se že nekaj časa trudi, da bi eden od odborov zaživel tudi na primorsko-notranjskem. Zato so 8. novembra 2019 pripravili srečanje v Krpanovem domu.

Na prireditvi so sodelovali: pater Karel Gržan, Renata Roban predsednica društva HOSPIC, patronažna služba Bojana Malečkar Fatur, glavna medicinska sestra Doma upokojencev Postojna Bademi Muhovič, Moški pevski zbor Pivka, Klapa Škvadra iz Košane, Kristijan Črlenec in Eva Gorup, prireditev je povezovala profesor Irena Margon.

Poleg predavanja in pogovora na temo minevanja so pripravili tudi prodajo umetniških del in tako zbirali sredstva za zagon lokalnega odbora. Med darovalci je bil tudi Benjamin Žnidaršič z dvema slikama.

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi