IX. likovni ex-tempore DEŽELA OSTRNIC

Objavljeno dne

Javni Zavod Snežnik je v soboto, 4. junija 2022 skupaj z Zavodom Satia na Klancah organiziral  IX. likovni ex-tempore DEŽELA OSTRNIC. Naša strokovna sodelavka in mentorica je bila akad. slik. Karmen Bajec. Določila  je temo misel Pogled na pomlad (z otroškimi očmi).

Vas Klance ima namreč podružnično cerkev sv. Pankracija, ki je zavetnik otrok, mladega rastlinja in cvetja. Vas leži na skrajnem severnem robu občine Loška dolina na nadmorski višini 700 m. Kdor hoče do nje, mora zagristi v kar dolg klanec – od tu tudi ime vasi. Ima pa zato vasica, kot pritiče vsem nad dolino dvignjenim naseljem, pisane razglede na jug proti Snežniku in na sever proti Slivnici. Letošnja gostiteljica je bila Petra Komidar, ustanoviteljica Zavoda Satia. Za svojo vas pravi, da v njej “vlada mir, vonjati in slišati je naravo… balzam za dušo. Velikokrat se pošalimo, ker smo sredi gozda, da je v vasi več živali kot ljudi.”

Zbirno mesto za žigosanje podlag je bilo med 9. in 10. uro na sedežu Zavoda Satia (Petra Komidar, Klance 4, 1386 Stari trg pri Ložu). Zaključek in oddaja likovnih je bila ob 17. uri. Srečanja sta se udeležila tudi slikarja z usti Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič.

test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi