KAKŠNO SLOVENIJO ŽELIMO

Objavljeno dne

VABILO

v četrtek, 25.10.2018 v Lužarjevem skednju v Podcerkvi, Zavod ARS VIVA, Podcerkev 24, se bomo pogovarjali na temo kakšno Slovenijo si želimo.

V akciji Slovenija ima srce je sodelovalo 22 tisoč otrok. Brali so Jasine knjige (Ti si moje srce, Zgodba o knjigi, Prav je – ni prav, Nežno srce), da bi se jih osem tisoč odločilo za “povratni” prispevek v obliki risbe, slike, spisa, verza, misli … Izbor otroških razmišljanj uvede “slovensko srce”.
“Otroci so brali neke knjige. Pri tem so njihova srca močno utripala. Čutili so tisto, kar so čutili junaki knjig: neki drugi otroci, neki kuža, muc, slavec, medved … in tudi roža, stari hrast …. Otroci so ob branju čutili, da je na svetu veliko krivic, trpljenja in obupa. Čutili so tudi, da bi nam vsem lahko bilo lepše … Zgodilo se je valovanje čustev, potreba po ‘udeležbi’ v življenju. To je moč dobre knjige,” v spremni besedi zapiše urednik Anej Sam in spodbudi bralca k razmisleku: “Zakaj bodo na poti do odraslosti številna čista srca zastrupljena, neskončna dobroželjnost omrtvičena, številni življenjski akordi utihnjeni, nešteti upi pokopani? Na ta vprašanja moramo odrasli poiskati odgovore. Nekaj jih ponuja ta knjiga – iskati pa jih moramo naprej.”

Tudi vi lahko prispevate s svojim srcem v pogovoru z nami in vami!

test test

Deli z ostalimi

Facebook
Google+
https://www.arsviva.si/kaksno-slovenijo-zelimo">