KOLESARJI PO LOŠKI DOLINI

Objavljeno dne

FOTOGRAFIJE – V Podcerkvi je 19. maja 2018  Zavod Ars Viva v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziral že tradicionalno 4. srečanje ročnih kolesarjev.
Letos je bilo udeležencev malo manj kot v preteklih sezonah, čemur sta botrovala slaba vremenska napoved in bolezni. Ročni kolesarji so se zapeljali od Starega trga do Cerkniškega jezera nato pa pot nadaljevali čez Gorenje jezero do vasi Goričice in čez naselje Dane do Podcerkve. Kolesarjenje v idiličnem podeželju ponuja prečudovite razglede, prav tako pa gibanje na svežem zraku koristi psihofizičnemu počutju vsakemu izmed nas.
Preizkusili so tudi nova ležeča kolesa in električne priklope, ki jih je Zavod Ars Viva pridobil s projektom “Skupaj zmoremo več”. Nova pridobitev je zbrane ročne kolesarje navdušila, saj bo obogatila kolesarsko ponudbo in ponudila možnost kolesarjenja tudi tistim, ki si ne morejo privoščiti nakup prilagojenega kolesa.
V vožnji teh koles sta se v tandemu preizkusili tudi direktorica zavoda Urša Telič Miler in odlična ročna kolesarka Anka Vesel, ki priporočata da si vzamete čas in se z ročnim kolesom podate na kakšno kolesarsko pot v Podcerkvi in okolici.
Druženje se je v prijetnem vzdušju ob zvokih kitare Tonija Rota hitro prevesilo v pozno popoldne.

 

  

»Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi