KONCERT GODBE

Objavljeno dne

Godbeniki Pihalnega orkestra Kovinoplastika Lož so prebivalcem Loške doline praznike popestrili s tradicionalnim koncertom, na katerem je s svojim žametnim glasom očarala ena letošnjiš najuspešnejših pevk, Lea Sirk. Pihalci in gostje so na koncertu 26. decembra napolnili dvorano osnovne šole v Starem trgu.

Orkester deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta Tadeja Jermana. Pod njegovim vodstvom orkester izvaja zelo raznolik program različne težavnostne stopnje. Svoj program obogatijo tako s filmsko glasbo in popevkami, kot s klasičnimi deli, zelo radi pa zaigrajo tudi koračnice. Vse to smo jim prisluhnili na novoletnem koncertu.Godba Kovinoplastike Lož novoletni koncert 2018

Lea Sirk je zmagala na festivalu EMA 2018, uvrstila se je v finale in zelo uspešno zastopala Slovenijo na Evroviziji 2018, zmagala je na festivalu Melodije morja in sonca 2018, imela je odmevno koncertno turnejo, ki jo je začela takoj po povratku domov… in še in še bi lahko naštevali, leto 2018 je bilo za Leo Sirk definitivno njeno leto.

Božično-novoletni koncert v športni dvorani osnovne šole heroja Janeza Hribarja v Starem trgu pri Ložu je bil v znamenju posebne gostje in odlične glasbe.  Pri petju se je gostji pridružila rogistka godbe Anemarija Štefančič, ki je končala študij solo petja na Dunaju. Ob spremljavi orkestra pa je zapel tudi Stojan Šparemblek. Prireditev je vodila Katarina Braniselj.

Zavod Ars Viva je za izvedbo koncerta prispeval luči, ki smo jih dobili na razpisu Občine Loška dolina, za kar se jim zahvaljujemo.

Lea Sirk in Anemarija Štefančič – Nora misel

foto: Mario Žnidaršič

test test test test test test test

Deli z ostalimi