Na Planet TV je 28. septembra 2024 ponovno navduševala kuharska oddaja “Riba raca Rak,” tokrat s posebnim gostom Frenkom Novo iz Podcerkve. V prijetnem ambientu Youth hostla Arsviva je Frenk, povabljene goste popeljal na nepozabno kulinarično potovanje skozi dobrote Loške doline.
Med povabljenimi gosti so bili znani obrazi s slovenskega estradnega prizorišča: pevka in televizijska voditeljica Martina Švab, član dua BQL Rok Piletič, priljubljeni fitnes trener Andrej Milutinovič in pevka Sendi. Vsi so z velikim zanimanjem in veseljem pričakovali, kaj jim bo Frenk pripravil, saj je znan po svoji preprosti, a avtentični kuhinji, ki izhaja iz tradicionalnih jedi njegove domače Loške doline.
Frenk je gostom predstavil različne lokalne dobrote, a največje presenečenje večera so bili prav posebni “Vampirčki” – ocvrti vampi, pripravljeni po njegovem edinstvenem receptu. Jed, ki je sprva požela kar nekaj radovednih pogledov in pomislekov, je goste navdušila s svojim hrustljavim zunanjim ovojem in mehko, začinjeno notranjostjo. Vampirčki, kot jih je Frenk šaljivo poimenoval, so dokazali, da lahko tudi manj priljubljeni kosi mesa v rokah izkušenega kuharja postanejo prava kulinarična poslastica.
Frenkova kuharska predstavitev je bila polna sproščenega vzdušja in šaljivih anekdot o življenju v Loški dolini. Gosti so med jedjo uživali v prijetnem pogovoru, hkrati pa so skozi Frenkovo kulinariko spoznavali bogato kulturno dediščino in okuse te slovenske regije.
Martina Švab, ki je vedno navdušena nad raziskovanjem novih okusov, je Frenkove jedi pohvalila kot preprost, a izjemno okusen izraz tradicije, medtem ko je Rok Piletič, ljubitelj dobre hrane, priznal, da ga je vampirčkov najbolj presenetil. Andrej Milutinovič pa je izpostavil, kako pomembna je uravnotežena prehrana tudi v fitnes svetu, in pohvalil uporabo lokalnih, svežih sestavin. Sendi, vedno pripravljena na kulinarične avanture, pa je izjavila, da so ji vampirčki postali ena najbolj zanimivih jedi, kar jih je kdaj poskusila.
Oddaja “Riba raca Rak” je tako ponovno združila kulinariko in zabavo, hkrati pa je pokazala, kako pomembno je ohranjanje lokalnih kulinaričnih tradicij. Frenk Nova je s svojo strastjo do kuhanja in ljubeznijo do domačih okusov ne samo presenetil goste, ampak tudi gledalce pred malimi zasloni, ki so lahko skozi to oddajo odkrili delček čarobnosti Loške doline.
Zaključek
Kuharska oddaja “Riba raca Rak” s Frenkom Novo je ponudila odlično mešanico okusov, tradicije in zabave. Frenk je s svojimi vampirčki in drugimi specialitetami Loške doline gostom in gledalcem pokazal, da je v preprostosti domače kuhinje pogosto največ čara.
FOTO: Frenk Nova FB/ Riba Raca Rak