KULTURNI DOGODEK V CELJU

Objavljeno dne

FOTOGRAFIJE – Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je 18. oktobra 2018 pripravilo že osmo tradicionalno srečanje slikarjev. Slikarjev Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije z razstavo našega slikarja Željka Vertlja.  Ter razstavo ročnih del članic društva in članice Društva delovnih invalidov Celje. Kulturni dogodek je potekal v Mercatorjevem centru na Hudinji poimenovali pa so ga »JAZ SEM TA BISER NAŠEL KAR V SEBI.«
Predsednik društva Janez Hudej je v pozdravnem nagovoru predstavil društvene dejavnosti. Nato pa Katarini Karlovšek, Andreji Kukovič in Mateji Verhovšek, ki so zaslužne za uspešno zaključen projekt »KAR ME OVIRA – ME MOTIVIRA,« v zahvalo izročil likovna dela slikarjev Darje Jerala, Franca Avberška in Gregorja Janežiča.

Na likovni delavnici so se predstavili: člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Vojko GašperutBenjamin Žnidaršič, Željko Vertelj in Dragica Sušanj. Ter drugi slikarji pokrajinskih društev Zveze – Jožica Ameršek, Branko Rupnik, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Franc Ekart in vodja kulturne dejavnosti grafik Metod Zakotnik. Pridružila sta se jim tudi Gregor Janežič in Franci Avberšek, ki sta prav na lanski delavnici prvič poskusila slikati z usti. Sedaj pa že počasi stopata po poti starejših mojstrov. Tudi tokratni kulturni dogodek je s prikazom ustvarjanja ikon z arhaično tehniko popestril ikonopisec makedonskega rodu Alimpije Košarkoski.

Član društva in čebelar Vinko Hren je pripeljal prazne čebelje panje. Naši slikarji in nadarjeni likovniki likovnega krožka IV. OŠ. Celje so pod mentorskim vodstvom Vinka Zajca z veseljem poslikali z različnimi motivi. S tem so učenci s soustvarjanjem spoznavali različne slikarske tehnike vseh sodelujoči slikarjev.
Kulturno prireditev so z izredno bogatim programom popestrili in obogatili: pevci društva »Joža počas,« učenci Glasbene šole Celje pod mentorstvom Jelene Đukič Segečič  ter učenci IV. OŠ Celje pod mentorstvom Karin Trepelj inKsenije Leskovšek Korber. Številni učenci so nastopili v plesnih, glasbenih in pevskih točkah in igrici, njihov nastop pa je povezovala osnovnošolka Valentina.
Izbrana dela slikarja Željka Vertlja bodo razstavljena do konca novembra. Organizacijske niti so bile tudi tokrat v rokah Petra Planinška.

test test test test test test test test test test test test test test

Deli z ostalimi