Likovna kolonija-ISTRSKO POLETJE 2021

Objavljeno dne

Slikarji likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 9. do 18. junija 2021 v Domu paraplegikov v Pineti pripravili tradicionalno poletno likovno kolonijo »Istrsko poletje 2021«. Z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ je kolonija potekala brez težav.
Likovni ustvarjalci so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno, akvarelu, risbi s svinčnikom ter lesorezu. Pod senčno streho na terasi doma so nastale značilne upodobitve obalne pokrajine, tihožitja, portretov in tudi barvnih nanosov, ki spominjajo na abstrakcijo.
Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili slikarji, ki slikajo s čopičem v ustih in so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Vsako jutro nas je prebujala nežna glasba akustične kitare izpod prstov Ljudmile Turk. Z recitiranjem poezije in predvajanjem večinoma narodnih skladb po izboru udeležencev, so popestrili večere s skupnim druženjem.
Na koloniji so nova dela ustvarjali: Jožica Ameršek, Anka Vesel, Lučka Vučko, Anita Trebše, Ljudmila Turk, Anja in Veronika Starič, Maša Poplas, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek in vodja Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik ter slikarji, ki slikajo z usti Dragica Sušanj, Benjamin Žnidaršič in Vojko Gašperut.
Za dobro počutje slikarjev so poskrbele Jelka, Darja, Damjana, Igor, Albin, Lučka, Veronika, posebno pa Ivanka, ki  je vedno s prizadevnostjo pripravila okusne obroke.
Likovno kolonijo je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije s sofinanciranjem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije in donacijo CČN Domžale – Kamnik.

test

Deli z ostalimi