Likovna kolonija »Semiška vigred 2022«

Objavljeno dne

Zveza paraplegikov Slovenije je od 16. do 21. maja 2022 v Domu paraplegikov Semič že drugič letos organizirala izobraževalno likovno kolonijo »Semiška vigred 2022«.

V prijetno toplih pomladnih dnevih so pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga udeleženci likovne sekcije ustvarjali v različnih tehnikah slikanja v olju in akrilu na platno, akvarelu, risanju s svinčnikom in ogljem ter barvanju lesenih predmetov in kamenju. Likovniki so se razporedili zunaj po dvorišču, tistim, ki jim ustreza hladnejše okolje za delo, pa so si našli prostor pod uto ali v notranjosti hiše. Nastale so značilne upodobitve belokranjske krajine, tihožitja, človeških likov in nanosov barvnih odtenkov, ki spominja na abstrakcijo.
Na delavnicah so ustvarjali: Dragica Sušanj, Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, Dominik Lozar, Ljudmila Turk, Mirjam Colja, Jožica Ameršek, Lučka Vučko, Anka Vesel, Darja Kukec, Klavdij Leban, Ivan Regoršek ter strokovna delavka Tanja Kovačič in vodja kulturnih dejavnosti Zveze paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik.
Za dobro počutje udeležencev so poskrbeli: Marvin Colja, Igor Turk, Darja Kukec, Simona Potočnik, Jelka Bauman, Hermina Štrafela ter Suzana in Mitja Benec.

test test test test test test test test

Deli z ostalimi